Call-Center +40 213 065 900
Blocare Card +40 213 065 955  
Pană sau situații de urgență  +40 264 207 923

Conduci liber cu cardul UTA

Utilizatorii cardurilor UTA Full Service au la dispoziţie una dintre cele mai mari reţele de staţii de servicii din Europa, unde pot face tranzacţii fără numerar prin intermediul cardului UTA.

Folosind cardul de combustibil UTA, te poți baza pe serviciile noastre pe toate rutele din Europa: de la alimentarea vehiculelor cu carburant, până la decontarea taxelor de drum sau la recuperarea TVA-ului. Staţiile partenere UTA au fost selectate special pe rutele parcurse de camioane și autobuze de mare tonaj.

 

Cum funcţionează soluţia noastră

 

Care sunt serviciile de care beneficiezi?

Alimentare cu carburant

Alimentarea cu motorină în peste 39,000 de staţii multi-brand din 38 de ţări europene. Cardul poate fi folosit la 54,000 de puncte de acceptare. Beneficiezi de tarife avantajoase la combustibil, în funcţie de volum. mai multe informații >

Taxe de drum

Decontezi taxele de drum din Europa în condiţii avantajoase, fără numerar! Economisirea timpului şi a banilor prin utilizarea dispozitivelor OBU, în special UTA MultiBox®. mai multe informații >

Recuperare TVA si accize

Noi te ajutăm să îți recuperezi banii pe TVA și accize, prin intermediul Nikosax – filiala UTA specializată în recuperarea taxelor. mai multe informații >

Servicii adiţionale

Utilizatorii de carduri UTA beneficiază pe tot parcursul călătoriei de servicii adiţionale precum: asistenţă non-stop în caz de pană sau avarie, tractarea vehiculelor, trecerea punctelor de frontieră, transport cu feribotul, transport intermodal. mai multe informații >

Reguli pentru utilizarea în siguranţă a cardurilor UTA

Utilizatorii cardurilor UTA Full Service au la dispoziţie una dintre cele mai mari reţele de staţii de servicii din Europa, unde pot face tranzacţii fără numerar prin intermediul cardului UTA.

Fiecărui card UTA îi este atașat un cod PIN (Număr Personal de Identificare), care reprezintă “semnătura electronică“ a utilizatorului. Acest PIN se utilizează la punctele de vânzare (POS). PIN-ul generat de UTA este secret și va fi transmis prin poștă la adresa clientului.

Utilizatorul de card are responsabilitatea de a folosi cardul UTA într-un mod responsabil atunci când alimentează cu carburant şi folosesc serviciile oferite de partenerii UTA.

Cum să utilizezi cardul UTA în siguranţă

 • Nu lăsa cardul UTA în vehicul sau nesupravegheat în cadrul companiei
 • Întotdeauna tratează cardul ca şi când ar reprezenta numerar şi păstrează-l asupra ta
 • Memorează codul PIN şi nu păstra cardul UTA împreună cu codul PIN în acelaşi loc
 • Întotdeauna solicită personalului staţiilor de benzinărie să utilizeze cardul în prezenţa ta
 • Asigură-te că alte persoane nu pot vedea codul PIN atunci când îl introduci în POS
 • La intervale regulate, verifică facturile pentru a stabili corectitudinea acestora (datele şi consumul de combustibil)
 • Întotdeauna raportează imediat orice pierdere sau furt al cardului UTA

Important! Dacă nu îţi mai găseşti cardul sau acesta ţi-a fost furat, este esenţial să-l blochezi imediat. În cazul pierderii sau furtului cardului de servicii, timpul este esenţial, pentru a evita tranzacţiile frauduloase.

Cum blochezi un card UTA?

Pentru a bloca un card UTA, te rugăm să suni la +40 213 065 955 sau să trimiţi un email la service@uta.de.

 

Întrebări frecvente

 • Pot primi factura în lei?

  Da, factura aferentă serviciilor UTA poate fi emisă în lei sau euro.

 • Cum monitorizez consumul de carburant pentru flota mea de vehicule?

  Descarcă aplicaţia UTA Drive&Save® pe computerul tău şi ai acces la rapoarte despre modul de alimentare a vehiculelor, administrarea texelor de drum, calculul CO2 şi multe alte informaţii utile. Aplicaţia este disponibilă în trei variante: Basic (gratuit), Third Party Formats şi Telematics.

   
   

Call-Center UTA

Ne poți contacta zilnic, de Luni până Vineri, între orele 9:00 – 18:00.

+40 213 065 900

Blocare Card

Ai pierdut un card? Sună la Serviciul de Blocare, disponibil 24 din 24.

+40 213 065 955

Pană sau situații de urgență:

Noi te ajutăm 24 din 24.

+40 264 207 923

Mercedes-Benz 24h Service

Sună la Serviciul de Asistență în caz de pană sau avarie.

+40 745 232 424