Call-Center +40 213 065 900
Blocare Card +40 213 065 955  
Pană sau situații de urgență  +40 264 207 923

Pe langă alimentarea cu combustibil, UTA oferă clienților săi și posibilitatea decontării taxelor de drum din Europa, în cele mai mari și cuprinzatoare retele de taxare, beneficiind de interoperabilitate, trecerea rapidă de punctele de taxare și reduceri substanțiale, de pană la 50%.

Folosește harta de mai jos pentru a afla ţările în care poţi deconta taxele de drum prin UTA:


Ne cerem scuze, încă nu avem date pentru țara selectată.

Călătorești în Slovacia? Află tot ce trebuie să știi despre taxa de drum.

Toate autocarele şi vehiculele comerciale cu masa maximă autorizată de peste 3,5 tone trebuie să achite taxele de drum aplicabile în Slovacia. Facturarea taxelor de drum pentru aceste vehicule se realizează utilizând dispozitivul OBU (On-Board Unit), care se fixează pe parbrizul vehiculului şi înregistrează numărul de km parcurşi. Astfel, vei putea vizualiza rutele pentru care se aplică plata taxei de drum.

Pentru dotarea vehiculului cu dispozitivul OBU, este necesară depunerea unei garanţii de 50 €, percepută de operatorul Skytoll. Această garanţie poate fi achitată în numerar atunci când primeşti echipamentul sau prin transfer bancar după plasarea comenzii pentru echipament.

Cum înregistezi vehiculul?

Facturarea taxei de drum prin intermediul UTA poate fi realizată în două moduri:
 • Varianta post-pay:

  Varianta post-pay este soluţia cea mai comodă în cazul în care vehiculele respective efectuează curse regulate în Slovacia. Poţi comanda acum dispozitivul OBU post-pay, optând pentru livrarea dispozitivului la sediul companiei tale sau să îl ridici de la un centru de distribuţie.

 • Varianta pre-pay:

  În această variantă poţi să încarci în avans dispozitivul OBU cu o sumă de bani (minimum 50 €, maximum 500 €) înainte de călătorie, din care se scade de fiecare dată taxa de drum.

  Pentru a primi dispozitivul OBU în varianta pre-pay, este necesar să depui următoarele documente la punctul de distribuţie:

  • Formularul de înregistrare pre-pay | notele de completare
  • Paşaportul/Cartea de identitate
  • Certificat de înmatriculare a autovehiculului
  • Certificat înregistrare de la Registrul Comerţului
  • Codul Unic de Inregistrare

Dispuneţi și de următoarele posibilităţi pe site:

Formular inregistrare pre-pay

Centre de contact

Înregistrarea directă pentru procedura post-pay (în cazul înregistrării directe în Slovacia, trebuie depuse în plus şi documentele specificate în contract la pagina 4) Colectarea echipamentului OBU pre-pay (achitat cu cardul dumneavoastră UTA)

Centre de distribuţie

Colectarea echipamentului OBU post-pay (după ce l-aţi comandat prin intermediul UTA)
Colectarea echipamentului OBU pre-pay (achitat cu cardul dumneavoastră UTA)

Termenii şi condiţiile generale din contractul OBU
Termenii şi condiţiile generale din contractul privind taxa de drum

Suntem disponibili spre a vă răspunde oricăror întrebări cu privire la serviciul „Facturarea electronică a taxei de drum în Slovacia prin intermediul UTA". Angajaţii noştri vă vor oferi asistenţa necesară la Serviciul de Înregistrare, apelând numărul de telefon +49 (0) 6027/509 617.
Noi vom efectua toate sarcinile administrative în numele dumneavoastră.

Călătorești în Republica Belarus? Află tot ce trebuie să știi despre taxa de drum.

Bucură-te de noul sistem de taxe de drum aplicabil în Republica Belarus și comandă unitatea OBU prin intermediul UTA!

În Republica Belarus este implementat sistemul de taxe de drum denumit "BelToll". Folosind acest sistem, poți achita taxa de drum electronic, exclusiv prin intermediul unei unităţi OBU.

UTA este prima şi, până în prezent, singura companie care oferă posibilitatea achitării taxelor din sistemul BelToll prin intermediul OBU în procedura post-pay.

Procedura post-pay este o soluţie confortabilă pentru cazul în care vehiculele flotei tale călătoresc regulat în Republica Belarus. Poţi comanda unitatea OBU prin intermediul UTA şi, după primirea confirmării comenzii, unitatea OBU poate fi ridicată de la orice punct de distribuţie din Republica Belarus.

Este necesar să constitui o garanţie de 50 € pentru fiecare unitate OBU. Aceasta va fi restituită dacă unitatea OBU este returnată în stare bună.

Taxa de drum se percepe pentru toate vehiculele cu excepţia:

 • vehiculelor înregistrate în statele partenere ale uniunii vămilor (Belarus, Rusia şi Kazahstan), cu masa totală autorizată de maxim 3,5 tone
 • motocicletelor înregistrate în Republica Belarus
 • tractoarelor pe roţi şi maşinilor autonome
 • ambulanţelor
 • taxiurilor urbane
 • autospecialelor de intervenţie în caz de urgenţă, convoaielor/transporturilor umanitare cu destinaţia Belarus şi alte state

Sistemul BelToll cuprinde circa 1189 kilometri de drumuri cu taxă. O a doua „fază de extindere” a acestui sistem are ca scop conectarea autostrăzii M4 (Minsk - Mogilev) cu autostrada M5 (Minsk -Gomel).

Valoarea taxei de drum depinde de numărul osiilor, masa totală autorizată a vehiculului şi ruta/distanţa parcursă. Tariful per kilometru este determinat de categoria corespunzătoare a vehiculului.

Dorești să plătești taxele de drum în mod comod prin procedura post-pay?

Te rugăm să ne contactezi pentru a comanda unitatea OBU prin intermediul UTA.

Formular comanda Toll Box vehicule peste 3.5 tone
Autorizare UTA pentru inregistrare
Împuternicire OBU

Călătorești în Portugalia? Află tot ce vrei să știi despre taxa de drum.

În Portugalia, poți folosi UTA Multibox®, serviciul complet de plată a taxelor de drum pentru camioane.

Ce taxe poţi achita cu UTA Multibox® ?

 • Taxele de drum percepute în Portugalia pentru vehiculele a căror masă depăşeşte 3,5 tone (pe autostrăzile Verde şi SCUT)
 • Taxele de drum percepute în Spania(Via-T), pentru vehiculele a căror masă depăşeşte 3,5 tone
 • Taxele de drum percepute în Franţa pentru vehiculele a căror masă depăşeşte 3,5 tone
 • Taxele pentru trecerea tunelului Liefkenshoek din Belgia
 • Taxele aferente parcărilor partenere din Franţa şi Spania

Care sunt avantajele plăţii cu UTA Multibox® ?

 • Beneficiezi de reduceri la tarife în următoarele ţări: în Franţa, reducere de până la 13% la dispozitivului OBU (TIS-PL), în Spania reducere de până la 50%, iar în Belgia reducere de maximum 26% pentru tunelul Liefkenshoek
 • Te bucuri de un tranzit comod şi rapid la staţiile de colectare a taxelor de drum – economie de timp şi combustibil
 • Ai parte de lichidităţi crescute, în baza unor termene de plată atractive
 • Beneficiezi de transparenţă sporită, în baza unui singur pachet de plată a taxelor de drum
 • Tranzacţiile aferente achitării taxelor de drum vor fi incluse în factura emisă de UTA
 • Monitorizarea achitării taxelor de drum pentru gestionarea parcului auto prin intermediul aplicaţiei UTA Drive & Save® PRO.

Întrebări frecvente despre UTA Multibox®

Ce funcţii deţine dispozitivul UTA Multibox®?

Noi funcţii online: localizare în timp real, servicii de raportare detaliată, statistici, informări pe e-mail, SMS şi multe alte opţiuni care fac din pachetul UTA Multibox® un dispozitiv tehnic esenţial pentru facilitarea sarcinilor administrative aferente parcului tău auto.

În cazul în care călătoreşti în Franţa, Spania şi/sau Belgia, tehnologia inovativă a noului dispozitiv UTA Multibox® este practic indispensabilă pentru sarcinile de logistică ce îţi revin.

Operatorii de drumuri si poduri din Portugalia
Formular comanda UTA Multibox

Călătorești în Polonia? Află tot ce trebuie să știi despre taxa de drum.

Sistemul electronic de taxe de drum “viaTOLL” este implementat în Polonia pentru vehiculele cu masa de peste 3,5 tone. În cazul acestor vehicule şi în cazul autobuzelor/autocarelor (indiferent de masa maximă) cu mai mult de nouă locuri (inclusiv scaunul şoferului), este necesar un dispozitiv OBU (On Board Unit) pentru achitarea taxelor de drum.

Aceste vehicule trebuie dotate cu dispozitivul de achitare a taxelor de drum (viaBOX) atunci când circulă pe autostrăzi şi/sau autostrăzi federale pentru care se percep taxe de drum.

Poți achita taxa de drum prin post-pay sau pre-pay:

Plata post-pay

Este simplu să plătești taxa de drum în sistem post-pay : dispozitivul viaBOX trebuie ridicat de la punctul de distribuţie din Polonia. Apoi, taxele sunt plătite prin intermediul UTA. Tranzacţiile aferente taxelor de drum vor fi înregistrate pe factura ta emisă de UTA, per tranzacţie.

Plata pre-pay

Plata pre-pay a taxei de drum necesită existenţa unui cont de credit, iar unitatea viaBOX trebuie ridicată de la punctul de distribuţie din Polonia, unde poate fi alimentată cu o anumită sumă (minimum: 120 PLN, circa 30 Euro), care poate fi apoi cheltuită treptat pentru a acoperi costul taxelor de drum.

În ambele cazuri, compania poloneză de colectare a taxelor de drum prin viaTOLL solicită constituirea unei garanţii în valoare de minimum 30 Euro (120 PLN) per unitate viaBOX înregistrată, aceasta putând fi achitată prin intermediul UTA.

Descoperă avantajele plăţii taxei de drum prin intermediul UTA.

 • Lichidităţi crescute: clienţii UTA nu trebuie să furnizeze companiei de colectare a taxelor de drum o garanţie bancară separată, astfel beneficiind de avantajul lichidităţii în baza termenilor noştri de plată atractivi.
 • Servicii complete: taxa de drum poate fi facturată comod prin intermediul UTA. Noi ne vom ocupa de toate sarcinile administrative.
 • Transparenţă: ca de obicei, vei primi documentele de facturare de la un singur partener. Datele tranzacţiilor individuale vor fi indicate în desfăşurător şi pot fi evaluate electronic prin intermediul aplicaţiei dedicate flotei de vehicule - UTA Drive & Save® Pro.
Contract inregistrare post-pay
Contract inregistrare pre-pay
Formular inregistrare user pre-pay
Formular inregistrare vehicul pre-pay
Formular inregistrare vehicul post-pay
Tarife Vial Toll taxe drum Polonia

Călătorești în Marea Britanie? Află în ce constă taxa de drum pentru camioanele de peste 12 tone.

Începând cu 1 aprilie 2014, în Marea Britanie a fost introdusă taxa de drum pentru pentru toate vehiculele grele de marfă de peste 12 tone, care nu sunt înmatriculate în Marea Britanie (HGV - Heavy Goods Vehicle).

Taxa pentru fiecare camion de peste 12 tone este între £ 1.70 și £ 10 pe zi (£ 85 si £ 1000 pe an), în funcție de tipul de vehicul, numărul de osii și greutate. Poți plăti pentru o zi sau economisești bani dacă alegi plata în avans pentru o săptămână, o lună sau un an.

Indiferent de perioada pe care o alegi, taxa de drum este valabilă de la miezul nopții (00:00:00) și până la ora 23:59:59.

Cum plătești taxa de drum?

Taxa de drum în Marea Britanie poate fi achitată cu cardul UTA înainte de intrarea vehiculului în țară, prin intermediul portalului online al operatorului taxei de drum Northgate https://www.hgvlevy.service.gov.uk/ .

În plus, achiziţionarea rovinietei va fi posibilă şi pe feriboturi şi în mai multe benzinării şi popasuri pentru camioane, prin intermediul portalului. Angajaţii acestor puncte de vânzare care poartă o uniformă inscripţionată cu logoul „HGV Levy“ îți pot oferi asistenţa necesară.

Recomandăm rezervarea rovinietelor cu cardul UTA prin intermediul portalului şi înregistrarea pe portalul web, deoarece doar utilizatorii înregistraţi vor putea anula rezervarea rovinietelor sau solicita rambursarea preţului rovinietelor rezervate (doar în cazul rovinietelor pe o lună sau pe un an se va efectua rambursarea).

Din cauza faptului că este vorba despre o rovinietă electronică, rezervată direct în sistemul operatorului, lipirea fizică a rovinietei în interiorul vehiculului nu mai este necesară.

Numărul de înmatriculare al vehiculului este verificat electronic. De asemenea, se efectuează controale şi pe feriboturi. În cazul constatării unor discrepanţe (rovinietă lipsă, tarif eronat), datele vehiculului vor fi transmise autorităţilor. Amenda pentru contravenţie este în valoare de 300 £ (circa 360 euro). Dacă amenda nu poate fi achitată, vehiculul va fi confiscat, ceea ce poate conduce la întârzieri considerabile în livrarea mărfurilor, precum şi la obligativitatea constituirii unui depozit în valoare de 300 £.

În cazul în care ai întrebări cu privire la acest subiect, te rugăm să contactezi echipa noastră la numărul de telefon +49 (0) 6027/509 617, pentru a beneficia de asistenţa necesară.

Informaţii suplimentare:

UTA Niederlassung

Informare emisă de compania responsabilă pentru taxa de drum

Călătorești în Nordul Europei? Află tot ce trebuie să știi despre taxa de drum pentru Belgia, Olanda, Luxemburg, Danemarca și Suedia .

Ce este vinieta electronică sau Eurovignette?

Vinieta electronică este utilizată în Belgia, Olanda, Luxemburg, Danemarca şi pentru toate vehiculele de transport comercial care au o masă maximă autorizată de peste 12 tone. Autobuzele şi autocarele nu intră sub incidenţa achitării taxei de drum.

Comandă chiar acum vinieta electronică rapid și ușor!

E simplu să achiziționezi vinieta electronică. Și asta pentru că o poți face chiar și atunci când te afli pe drum , prin intermediul cardului UTA, la punctele de vânzare din Belgia, Olanda, Luxemburg, Danemarca şi şi în majoritatea statelor vecine.

În cazul vehiculelor care nu dispun de un card UTA, vinieta electronică poate fi comandată direct la UTA.

Fiind un instrument electronic de înregistrare a datelor, vinieta electronică este securizată, pentru a preveni frauda, pierderea sau furtul acesteia.

Poţi comanda vinieta electronică prin contul tău de client online sau prin fax, în baza formularului de comandă, având posibilitatea de a alege perioada de valabilitate a acesteia.

După comandarea vinietei electronice, UTA îţi va trimite un email de confirmare, prin care se atestă faptul că vinieta a fost stocată în baza de date a companiei care colectează taxa de drum.

Ai întrebări despre vinieta electronică?
Contactează-ne la numărul +40 21306 59 00 de luni până vineri, între 9:00 – 18:00.
Comandă vinieta din Secţiunea clienţi
Comandă vinieta pe fax prin formular

Călătorești în Nordul Europei? Află tot ce trebuie să știi despre taxa de drum pentru Belgia, Olanda, Luxemburg, Danemarca și Suedia .

Ce este vinieta electronică sau Eurovignette?

Vinieta electronică este utilizată în Belgia, Olanda, Luxemburg, Danemarca şi pentru toate vehiculele de transport comercial care au o masă maximă autorizată de peste 12 tone. Autobuzele şi autocarele nu intră sub incidenţa achitării taxei de drum.

Comandă chiar acum vinieta electronică rapid și ușor!

E simplu să achiziționezi vinieta electronică. Și asta pentru că o poți face chiar și atunci când te afli pe drum , prin intermediul cardului UTA, la punctele de vânzare din Belgia, Olanda, Luxemburg, Danemarca şi şi în majoritatea statelor vecine.

În cazul vehiculelor care nu dispun de un card UTA, vinieta electronică poate fi comandată direct la UTA.

Fiind un instrument electronic de înregistrare a datelor, vinieta electronică este securizată, pentru a preveni frauda, pierderea sau furtul acesteia.

Poţi comanda vinieta electronică prin contul tău de client online sau prin fax, în baza formularului de comandă, având posibilitatea de a alege perioada de valabilitate a acesteia.

După comandarea vinietei electronice, UTA îţi va trimite un email de confirmare, prin care se atestă faptul că vinieta a fost stocată în baza de date a companiei care colectează taxa de drum.

Ai întrebări despre vinieta electronică?
Contactează-ne la numărul +40 21306 59 00 de luni până vineri, între 9:00 – 18:00.
Comandă vinieta din Secţiunea clienţi
Comandă vinieta pe fax prin formular

Călătorești în Nordul Europei? Află tot ce trebuie să știi despre taxa de drum pentru Belgia, Olanda, Luxemburg, Danemarca și Suedia .

Ce este vinieta electronică sau Eurovignette?

Vinieta electronică este utilizată în Belgia, Olanda, Luxemburg, Danemarca şi pentru toate vehiculele de transport comercial care au o masă maximă autorizată de peste 12 tone. Autobuzele şi autocarele nu intră sub incidenţa achitării taxei de drum.

Comandă chiar acum vinieta electronică rapid și ușor!

E simplu să achiziționezi vinieta electronică. Și asta pentru că o poți face chiar și atunci când te afli pe drum , prin intermediul cardului UTA, la punctele de vânzare din Belgia, Olanda, Luxemburg, Danemarca şi şi în majoritatea statelor vecine.

În cazul vehiculelor care nu dispun de un card UTA, vinieta electronică poate fi comandată direct la UTA.

Fiind un instrument electronic de înregistrare a datelor, vinieta electronică este securizată, pentru a preveni frauda, pierderea sau furtul acesteia.

Poţi comanda vinieta electronică prin contul tău de client online sau prin fax, în baza formularului de comandă, având posibilitatea de a alege perioada de valabilitate a acesteia.

După comandarea vinietei electronice, UTA îţi va trimite un email de confirmare, prin care se atestă faptul că vinieta a fost stocată în baza de date a companiei care colectează taxa de drum.

Ai întrebări despre vinieta electronică?
Contactează-ne la numărul +40 21306 59 00 de luni până vineri, între 9:00 – 18:00.
Comandă vinieta din Secţiunea clienţi
Comandă vinieta pe fax prin formular

Află tot ce trebuie să știi despre plata taxelor de drum în Luxemburg

Vinieta electronica - Eurovignette

Vinieta electronică este utilizată în Luxemburg, Olanda, Belgia (până în aprilie 2016), Danemarca şi Suedia pentru toate vehiculele de transport comercial care au o masă maximă autorizată de peste 12 tone. Autobuzele şi autocarele nu intră sub incidenţa achitării taxei de drum.

Comandă vinieta electronică rapid şi uşor!

Poţi achiziţiona vinieta electronică în timp ce te afli pe drum, prin intermediul cardului UTA, la punctele de vânzare din Belgia, Olanda, Luxemburg, Danemarca şi Suedia şi în majoritatea statelor vecine.

În cazul vehiculelor care nu dispun de un card UTA, vinieta electronică poate fi comandată direct la UTA.

Fiind un instrument electronic de înregistrare a datelor, vinieta electronică este securizată, pentru a preveni frauda, pierderea sau furtul acesteia.

Poţi comanda vinieta electronică prin contul tău de client online în baza formularului de comandă, avand posibilitatea de a alege perioada de valabilitate a acesteia.

După comandarea vinietei electronice, UTA îţi va trimite un email de confirmare, prin care se atestă faptul că vinieta a fost stocată în baza de date a companiei care colectează taxa de drum.

Te rugăm să ne contactezi dacă ai întrebări privind taxele aferente camioanelor în Luxemburg.

Călătorești în Nordul Europei? Află tot ce trebuie să știi despre taxa de drum pentru Belgia, Olanda, Luxemburg, Danemarca și Suedia .

Ce este vinieta electronică sau Eurovignette?

Vinieta electronică este utilizată în Belgia, Olanda, Luxemburg, Danemarca şi pentru toate vehiculele de transport comercial care au o masă maximă autorizată de peste 12 tone. Autobuzele şi autocarele nu intră sub incidenţa achitării taxei de drum.

Comandă chiar acum vinieta electronică rapid și ușor!

E simplu să achiziționezi vinieta electronică. Și asta pentru că o poți face chiar și atunci când te afli pe drum , prin intermediul cardului UTA, la punctele de vânzare din Belgia, Olanda, Luxemburg, Danemarca şi şi în majoritatea statelor vecine.

În cazul vehiculelor care nu dispun de un card UTA, vinieta electronică poate fi comandată direct la UTA.

Fiind un instrument electronic de înregistrare a datelor, vinieta electronică este securizată, pentru a preveni frauda, pierderea sau furtul acesteia.

Poţi comanda vinieta electronică prin contul tău de client online sau prin fax, în baza formularului de comandă, având posibilitatea de a alege perioada de valabilitate a acesteia.

După comandarea vinietei electronice, UTA îţi va trimite un email de confirmare, prin care se atestă faptul că vinieta a fost stocată în baza de date a companiei care colectează taxa de drum.

Ai întrebări despre vinieta electronică?
Contactează-ne la numărul +40 21306 59 00 de luni până vineri, între 9:00 – 18:00.
Comandă vinieta din Secţiunea clienţi
Comandă vinieta pe fax prin formular

Călătorești în Nordul Europei? Află tot ce trebuie să știi despre taxa de drum pentru Belgia, Olanda, Luxemburg, Danemarca și Suedia .

Ce este vinieta electronică sau Eurovignette?

Vinieta electronică este utilizată în Belgia, Olanda, Luxemburg, Danemarca şi pentru toate vehiculele de transport comercial care au o masă maximă autorizată de peste 12 tone. Autobuzele şi autocarele nu intră sub incidenţa achitării taxei de drum.

Comandă chiar acum vinieta electronică rapid și ușor!

E simplu să achiziționezi vinieta electronică. Și asta pentru că o poți face chiar și atunci când te afli pe drum , prin intermediul cardului UTA, la punctele de vânzare din Belgia, Olanda, Luxemburg, Danemarca şi şi în majoritatea statelor vecine.

În cazul vehiculelor care nu dispun de un card UTA, vinieta electronică poate fi comandată direct la UTA.

Fiind un instrument electronic de înregistrare a datelor, vinieta electronică este securizată, pentru a preveni frauda, pierderea sau furtul acesteia.

Poţi comanda vinieta electronică prin contul tău de client online sau prin fax, în baza formularului de comandă, având posibilitatea de a alege perioada de valabilitate a acesteia.

După comandarea vinietei electronice, UTA îţi va trimite un email de confirmare, prin care se atestă faptul că vinieta a fost stocată în baza de date a companiei care colectează taxa de drum.

Ai întrebări despre vinieta electronică?
Contactează-ne la numărul +40 21306 59 00 de luni până vineri, între 9:00 – 18:00.
Comandă vinieta din Secţiunea clienţi
Comandă vinieta pe fax prin formular

Taxa de drum în Belgia

În prezent, vinieta electronică este obligatorie pentru toate vehiculele comerciale și combinațiile de vehicule cu o greutate totală admisibilă de 12 tone în Benelux, Danemarca și , pentru a dovedi achitarea taxelor. Este important de știut că autobuzele și autocarele nu plătesc taxe.

Important: începând cu 01 aprilie 2016, Belgia introduce un nou sistem electronic de taxare

Euro-vinieta electronică valabilă în prezent, calculată în funcție de durată, va fi înlocuită începând cu 1 aprilie 2016 de un sistem de taxare în funcție de rută, prin intermediul dispozitivului OBU (On Board Unit). Astfel, taxele pentru vinieta vor trebui achitate nu doar pentru vehiculele de mare tonaj, cu greutate admisibilă totală de 12 tone și peste, ci și în cazul vehiculelor de peste 3,5 tone pe întreaga rețea de autostrăzi din Belgia.

Conform informațiilor curente, cele trei regiuni ale Belgiei – Flandra, Valonia și Bruxelles au publicat ratele taxelor programate pentru noul sistem de taxare a autovehiculelor de mare tonaj, care se bazează pe numărul de kilometri ai deplasării.

Tarifele taxelor în Flandra și Valonia

(€/km)

3.5 - 12 tone

12 - 32 tone

> 32 tone

Euro 0-1-20.146 €0.196 €0.200 €
Euro 30.126 €0.176 €0.180 €
Euro 40.095 €0.145 €0.149 €
Euro 50.074 €0.124 €0.128 €
Euro 60.074 €0.124 €0.128 €

Tarifele taxelor pentru toate celelalte drumuri

(€/km)

3.5 - 12 tone

12 - 32 tone

> 32 tone

Euro 0-1-20.188 €0.263 €0.292 €
Euro 30.163 €0.238 €0.267 €
Euro 40.132 €0.207 €0.236 €
Euro 50.109 €0.184 €0.213 €
Euro 60.099 €0.174 €0.203 €

În Bruxelles se așteaptă să fie aplicate tarife mai mari decât cele din restul teritoriului Belgiei. Se presupune că numai tarifele autostrăzilor din Bruxelles ar trebui să corespundă celor din Flandra și Valonia. În principiu, Guvernul Belgiei are libertatea de a stabili care sunt drumurile cărora li se aplică taxele. Aceasta înseamnă că, în afara autostrăzilor și a drumurilor principale unde vinieta se aplică deja, și alte drumuri ar putea fi supuse taxelor în viitor. Datele finale privind rețeaua de drumuri cu taxe încă nu a fost publicată.

Fiecare vehicul care se supune taxelor trebuie înregistrat. Este necesar să constitui un depozit pentru dispozitivul OBU prin intermediul companiei de taxare. Utilizatorul poate instala apoi cu ușurință dispozitivul de taxare OBU.

Poţi să te pre-înregistrezi chiar acum!

Beneficiază de posibilitatea înregistrării preliminare prin UTA pentru achitarea convenabilă a taxelor în Belgia. Te vom contacta în timp util înainte de introducerea noului sistem de taxare din Belgia și îţi vom oferi detalii privind procedura de înregistrare finală, astfel încât să achiţi convenabil taxele via UTA.

Formular comanda Viapass post pay
Formular colectiv de comanda Viapass

Călătorești în Letonia? Află tot ce trebuie să știi despre taxa de drum în Letonia!

Sistemul de taxare leton se aplică tuturor vehiculelor pentru transport rutier cu peste 3,5 tone, fiind scutite autobuzele sau autocarele. Vinieta se poate obține la stațiile de servicii STATOIL selectate, prin intermediul Cardului UTA FULL Service.

Tarifele taxelor sunt calculate în funcție de timpul de valabilitate, categoria poluantului, numărul de osii și tonajul maxim permis.

Pentru alte detalii, accesează următoarele link-uri:

Tarifele taxelor de drum din Letonia
Lista statiilor de combustibil partenere UTA din Letonia
Website-ul societății de taxare
Prezentare generală a stațiilor de servicii Statoil care acceptă cardul UTA

Călătorești în Germania? Citește despre taxele de drum pe care trebuie să le plătești!

Achită taxele de drum aplicabile în Germania prin intermediul UTA, pentru toate vehiculele de transport comercial cu masă totală autorizată de 12 tone şi peste. Poți opta pentru achitarea taxelor prin intermediul unei unităţi OBU (On Board Unit), prin Internet sau personal la terminalele de plată. Oricare din aceste metode sunt procesate rapid şi comod de UTA.

Taxa de drum în Germania: Schimbări în 2015

Pe parcursul acestui an, vor avea loc unele schimbări cu privire la taxele de drum din Germania. Iată ce trebuie să știi despre schimbările ce vor avea loc:

În 2015, au avut loc câteva schimbări privind taxele de drum pentru vehicule de mare tonaj în Germania. La începutul acestui an, nivelurile taxelor au fost reduse și s-a introdus un tarif diferit pentru vehiculele Euro 6.

 • De la 1 iulie 2015, aproximativ 1.100 de kilometri de autostrăzi cu patru benzi se vor supune taxelor pentru vehicule de mare tonaj.

 • La 1 octombrie 2015, vehiculele de 7,5 tone și peste această capacitate se vor supune taxelor comparative cu cele peste 12 tone.

Asta înseamnă că, începând cu data intrării în vigoare, vehiculele și/sau combinațiile de vehicule (camioane cu rulotă) utilizate exclusiv pentru transportul bunurilor vor plăti taxe de drum.

În afara acestor schimbări, în Germania se vor aplica și noi tarife de taxare pe kilometru. În consecință, tariful de taxare va fi diferit în funcție de numărul de osii per vehicul, de lungimea rutei supusă taxării și de categoria poluantului.

Călătorești des în Germania sau Austria?

Dacă da, atunci ar trebui să obţii unele informaţii despre opţiunile oferite de Toll2Go – un singur dispozitiv de plată atât pentru Germania, cât şi pentru Austria!

Pentru simplificarea considerabilă a procedurilor de achitare a taxei de drum, utilizează serviciul Toll Collect On Board Unit (TC-OBU), pentru vehicule de 12 tone și mai mari.

În cazul clienților fideli și al celor noi, Serviciul TOLL2GO al companiei ASFINAG și Toll Collect este oferit prin procedura post-pay.

Iată care sunt avantajele TOLL2GO:

 • Un singur dispozitiv de taxare necesar pentru Germania și Austria: On Board Unit al Toll Collect.
 • Schimbare gratuită de la GO-Box la TC-OBU.
 • Facturarea tranzacțiilor de taxare de același partener de facturare – convenabil, prin intermediul UTA.

Pentru a putea utiliza serviciul TOLL2GO, trebuie să faci o cerere direct pe Portalul SelfCare al ASFINAG.

După verificarea cererii tale și după obținerea unui răspuns afirmativ, Toll Collect activează TC-OBU corespunzător. Datele de contract relevante se înregistrează în Toll Collect OBU, fără a mai fi necesară vizita unui punct de distribuție. ASFINAG te informează prin e-mail, precum și pe Portalul SelfCare, cu privire la activarea reușită a Toll Collect OBU.

Din acel moment, Toll Collect OBU poate fi utilizat în cazul tranzacțiilor de taxare din Austria. Dacă vehiculul în cauză a mai fost dotat cu un GO-Box, este obligatorie returnarea dispozitivului pentru a evita tranzacții de taxare incorecte.

Formular inregistrare user
Formular inregistrare vehicul
Formular plata cu card de carburant
Tarifele taxelor de drum din Germania

Călătorești în Cehia? Află tot ce trebuie să știi despre taxa de drum.

Dacă urmează să călătorești în Cehia, trebuie să știi că pentru această țară se percep taxe de drum pentru toate vehiculele cu masa maximă autorizată de peste 3,5 tone. Aceste taxe sunt achitate prin intermediul dispozitivului “Premid” pe care trebuie să-l atașezi de parbrizul vehiculului.

Pentru dispozitivul Premid Box nu trebuie să plătești nimic, trebuie să știi însă că MYTO CZ - compania cehă care colectează taxele de drum, solicită constituirea unei garanţii în valoare de 1,550 CZK (circa 60 EUR).

Garanţia poate fi achitată cu cardul UTA. La returnarea dispozitivului (în stare de funcţionare), garanţia va fi rambursată.

Unitatea Premid Box este oferită în baza a două tipuri de contract:

 • Plata post-pay:

  Dacă alegi să plătești în sistem post-pay, toate tranzacţiile efectuate cu dispozitivul Premid Box se vor regăsi pe factura emisă de UTA. Prin această variantă, primeşti dispozitivul Premid după înregistrare/comandă prin intermediul UTA. Pentru comoditate, poţi opta să primeşti dispozitivul Premid Box direct la sediul companiei sau să îl ridici de la un punct de distribuţie.

 • Plata pre-pay:

  Prin plata pre-pay, poţi achita în avans taxele de drum prin intermediul instrumentului GO-Box, în baza sistemului de carduri de servicii UTA.

Harta drumurilor taxabile din CehiaContract inregistrare initiala.pdf
Formular contact
Formular lista vehicule

Pentru mai multe informaţii despre taxele de drum din Cehia, vizitează site-ul www.mytocz.eu/en/.

Călătorești în Austria? Află tot ce trebuie să știi despre taxa de drum.

Ajungi în Austria iar vehiculul pe care îl conduci depășește 3,5 tone? Pentru a putea utiliza autostrăzile din Austria, va trebui să achiți taxa de drum, în funcție de ruta aleasă.

Cu UTA, achitarea taxelor de drum pentru camioane în Austria poate fi efectuatăîn două modalități diferite: prin intermediul GO-Box care este un aparat de emisie-recepție ce efectuează comunicarea cu podurile unde se plătesc taxele de drum și se verifică dacă taxele de drum pentru camioane în Austria au fost corect achitate.

Profită de următoarele opțiuni pentru achitarea taxelor:

 • Procedura post-pay:

  Prin utilizarea acestei proceduri este posibilă achitarea retroactivă a taxelor de drum pentru camioane în Austria. Facturează folosind sistemul UTA, iar tranzacțiile de achitare a taxelor de drumvor fi indicate separat în documentele de facturare.

 • Procedura pre-pay:

  Utilizând această procedură, poți achita taxele GO-Box prin încărcarea cu fonduri în avans, folosind sistemul UTA.

În ambele cazuri, dispozitivul este gratuit, dar rămâne în proprietatea ASFINAG, societatea austriacă de operare taxe, care solicită o taxă de gestiune în valoare de 5 Euro per GO-Box.

Pentru achitarea rapidă și convenabilă a tranzacțiilor de taxare a camioanelor prin intermediul UTA trebuie să completezi, să ștampilezi și să semnezi formularele relevante și să le trimiți prin fax către linia noastră pentru comenzi: 00800/88268362 (gratuit în toată Europa).

După recepționarea comenzii, vei primi o scrisoare de confirmare de la ASFINAG, prin e-mail sau prin poștă, care va conține un cod de redare (un număr alcătuit din 16 cifre, cu cod de bare). În momentul prezentării codului de redare și a certificatului de înregistrare a vehiculului la orice punct de distribuție, șoferul întră în posesia GO-Box-ului pentru achitarea taxelor pentru camioane în Austria.

Îți stăm la dispoziţie oricând ai întrebări suplimentare cu privire la taxele pentru camioane în Austria.

Călătorești des în Germania sau Austria?

Dacă da, atunci ar trebui să obţii unele informaţii despre opţiunile oferite de Toll2Go – un singur dispozitiv de plată atât pentru Germania, cât şi pentru Austria!

Pentru simplificarea considerabilă a procedurilor de achitare a taxei de drum, utilizează serviciul Toll Collect On Board Unit (TC-OBU), pentru vehicule de 12 tone și mai mari.

În cazul clienților fideli și al celor noi, Serviciul TOLL2GO al companiei ASFINAG și Toll Collect este oferit prin procedura post-pay.

Iată care sunt avantajele TOLL2GO:

 • Un singur dispozitiv de taxare necesar pentru Germania și Austria: On Board Unit al Toll Collect.
 • Schimbare gratuită de la GO-Box la TC-OBU.
 • Facturarea tranzacțiilor de taxare de același partener de facturare – convenabil, prin intermediul UTA.

Pentru a putea utiliza serviciul TOLL2GO, trebuie să faci o cerere direct pe Portalul SelfCare al ASFINAG.

După verificarea cererii tale și după obținerea unui răspuns afirmativ, Toll Collect activează TC-OBU corespunzător. Datele de contract relevante se înregistrează în Toll Collect OBU, fără a mai fi necesară vizita unui punct de distribuție. ASFINAG te informează prin e-mail, precum și pe Portalul SelfCare, cu privire la activarea reușită a Toll Collect OBU.

Din acel moment, Toll Collect OBU poate fi utilizat în cazul tranzacțiilor de taxare din Austria. Dacă vehiculul în cauză a mai fost dotat cu un GO-Box, este obligatorie returnarea dispozitivului pentru a evita tranzacții de taxare incorecte.

Formular comanda GO-Box

Taxa de drum în Ungaria

În Ungaria, vehiculele cu masa de peste 3,5 tone trebuie să achite taxa de drum în sistemul electronic de taxare rutieră HU-GO, bazată pe distanța parcursă.

Taxa de drum din Ungaria se aplică vehiculelor ce doresc să circule pe tronsoanele de autostrăzi și drumuri naţionale taxabile. Valoarea taxei de drum care trebuie achitată depinde de: categoria drumului utilizat, distanţa, categoria vehiculului şi categoria de poluare.

Tronsoanele de drumuri taxabile din Ungaria

Ce trebuie să știi despre plata taxei de drum din Ungaria în sistemul HU-GO?

Sistemul HU-GO se bazează pe metoda de autodeclarare care se poate efectua de utilizatori în două moduri: prin cumpărarea biletului pentru ruta proiectată sau prin utilizarea echipamentului de bord (OBU).

În cazul utilizării biletului pentru ruta proiectată care presupune o rută prestabilită, aceasta se poate proiecta în prealabil şi biletul se poate cumpăra de pe pagina web www.hu-go.hu, precum şi cu ajutorul echipamentelor de proiectare a rutei (chioșc, tabletă sau calculator) dispuse la punctele de vânzare şi la birourile de relaţii cu clienții HU-GO.

Utilizarea sistemului de taxare rutieră electronică nu necesită înregistrare, însă vei beneficia de un confort sporit dacă optezi pentru înregistrarea de cumpărare a biletului pentru ruta proiectată sau pentru înregistrarea cu echipament de bord pe pagina web www.hu-go.hu. Plata se poate face online cu cardul, la punctele de revânzare sau la birourile de relații cu clienții.

Ce trebuie să știi despre plata taxei de drum din Ungaria în sistemul HU-GO?

Sistemul HU-GO se bazează pe metoda de autodeclarare care se poate efectua de utilizatori în două moduri: prin cumpărarea biletului pentru ruta proiectată sau prin utilizarea echipamentului de bord (OBU).

În cazul utilizării biletului pentru ruta proiectată care presupune o rută prestabilită, aceasta se poate proiecta în prealabil şi biletul se poate cumpăra de pe pagina web www.hu-go.hu, precum şi cu ajutorul echipamentelor de proiectare a rutei (chioșc, tabletă sau calculator) dispuse la punctele de vânzare şi la birourile de relaţii cu clienții HU-GO.

Utilizarea sistemului de taxare rutieră electronică nu necesită înregistrare, însă vei beneficia de un confort sporit dacă optezi pentru înregistrarea de cumpărare a biletului pentru ruta proiectată sau pentru înregistrarea cu echipament de bord pe pagina web www.hu-go.hu. Plata se poate face online cu cardul, la punctele de revânzare sau la birourile de relații cu clienții.

 

Gradul de poluare

Categoria vehiculului/Categoria de drum:

Categoria de taxare J2

Categoria de taxare J3

Categoria de taxare J4

Autostradă (HUF)

Drum naţional (HUF)

Autostradă (HUF)

Drum naţional (HUF)

Autostradă (HUF)

Drum naţional (HUF)

≥EURO III

 44.54

18,95

 62,49

32,80

91,04

56,78

EURO II

 52,40

22,29

73,52

38,59

113,80

70,98

≤ EURO I

 60,26

25,63

84,55

44,38

136,56

85,18

Valorile sunt exprimate în HUF şi conţin TVA de 27%.

Descarcă Ghidul Taxei Electronice de Drumuri HU-GO

Urmează să călătorești în Italia? Află tot ce trebuie să știi despre taxa de drum!

Este important de știut că în Italia, toate vehiculele care parcurg autostrada plătesc taxe de drum. Poţi opta și pentru utilizarea serviciului convenabil și sigur Truck Toll Service de la UTA. Alege Viacard/UTA pentru achitarea fără numerar a taxelor pentru camioane sau chiar mai rapid: achitarea taxelor de drum prin permisul UTA Telepass.

De ce să plătești taxele de drum din Italia prin UTA?

 • Plata fără numerar a taxelor de drum pentru camioane la stațiile de taxare din Italia, prin Viacard/UTA
 • Achitarea convenabilă și rapidă a taxelor de drum prin permisul UTA Telepass. Tranzacțiile privind taxele aferente camioanelor ce tranzitează în Italia sunt procesate printr-un mic dispozitiv electronic atașat de parbriz.
 • Datorită rezervării electronice, şoferi pot trece rapid prin stațiile de taxare fără a opri camionul, utilizând benzile speciale Telepass la stațiile de taxare.
 • Membrii CONSORZIO UTA 2000 beneficiază de volumele taxelor aferente camioanelor acumulate în Italia, bucurându-te astfel de reduceri atractive la taxele de autostradă plătite în Italia. Devino și tu membru CONSORZIO!

Solicită permisul Telepass și beneficiază de achitarea rapidă și convenabilă a taxelor de drum aferente camioanelor prin UTA!

Contactează-ne dacă ai întrebări privind taxele aferente camioanelor în Italia și achitarea acestora prin Viacard/UTA și Telepass.

Formular comanda Viacard Telepass

Taxe de drum în Lituania

Cui se adreseaza/ categorii de vehicule Camioane şi autocare
Acoperire drumuri Şoselele A1 - A18
Tunele/ poduri -
Tipul de sistem Vignetă.
Dispozitiv obligatoriu NU
Categorii de utilizatori -
Opțiuni decontare pentru clientii neinregistrati Vinieta poate fi achitată la punctele de trecere a frontierei.
Discounturi -
Facturare -
TVA -

Taxe de drum în Polonia

In Polonia, sistemele de taxare folosite sunt viaToll, viaAuto, sau sistem standard de taxare a autostrazilor. Metoda de plata depinde de tonaj si categoria de vehicul.

Cui se adreseaza/ categorii de vehicule Toate masinile mai mari de 3,5 tone si toate categoriile de masini pe sectiunile de autostrada A1, A2 si A4.
Acoperire drumuri Toate autostrazile si drumurile express selectate.
Tunele/ poduri Nu se aplică.
Tipul de sistem Taxare pe kilometru parcurs, prin citire dispozitiv la porti automate.
Dispozitiv obligatoriu -
Categorii de utilizatori Inregistrati si neinregistrati.
Opțiuni decontare pentru clientii inregistrati Sistem de plata Post-pay cu ajutorul unui dispozitiv electronic ViaToll. Acesta poate fi achizitionat prin sistemul UTA de la punctele de distributie ViaToll. Aparatul este gratuit, este necesar in schimb un depozit de 120 PLN (approx €30), suma ce poate fi platita direct cu cardul UTA.
Opțiuni decontare pentru clientii neinregistrati Pre-payment cu cardul UTA pe autostrazile A1 si A2, plata manuala direct la portile de taxare.
Discounturi Nu se aplică.
Facturare Autostrazile din Polonia sunt fie gestionate de catre stat sau concesionate unor companii private (A1, A2 si A4). Cand plata se face manual, direct cu cardul UTA, veti primi o factura fiscala direct de la UTA. Pentru clientii ce folosesc sistemul electronic ViaToll, UTA va emite o informare de plata si o factura fiscala direct de la operatorul taxei de drum.
TVA Nu se aplică pentru tranzactiile efectuate cu ViaToll.
Informatii suplimentare Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul www.viatoll.pl sau www.autostrada-a2.pl

Taxe de drum în Cehia

In Cehia exista doua sisteme de plata a taxelor de drum. Primul se numeste Premid, un sistem de plata electronic - cu ajutorul unui dispozitiv montat in parbrizul masinii. Alternativ se folosteste sistemul de vignete, pentru masinile de tonaj mic, mai mic de 3,5 tone.

Cui se adreseaza/ categorii de vehicule Toate categoriile de vehicule.
Acoperire drumuri Toate autostrazile si drumurile express
Tunele/ poduri Nu se aplică.
Tipul de sistem Taxare pe kilometru parcurs, prin citire dispozitiv la porti automate.
Dispozitiv obligatoriu Vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone trebuie sa achizitioneze dispozitivul de plata electronica Premid.
Categorii de utilizatori Clientii inregistrati, cu vehicule masini mai mari de 3,5 tone şi clienti neinregistrati cu vehicule mai mici de 3,5 tone.
Opțiuni decontare pentru clientii inregistrati Plata post-pay
În acest caz, toate tranzacţiile efectuate cu dispozitivul Premid Box se vor regăsi pe factura emisă de UTA. Prin această variantă, primeşti dispozitivul Premid după înregistrare/comandă prin intermediul UTA. Pentru comoditate, poţi opta să primeşti dispozitivul Premid Box direct la sediul companiei sau să îl ridici de la un punct de distribuţie.
Plata pre-pay
Prin plata pre-pay, poţi achita în avans taxele de drum prin intermediul instrumentului GO-Box, în baza sistemului de carduri de servicii UTA.
Opțiuni decontare pentru clientii neinregistrati -
Discounturi www.slevymyto.cz
Facturare Utilizatorii sistemului Premid primesc o factura fiscala prin intermediul UTA
TVA Nu se aplică.
Informatii suplimentare Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul www.mytocz.eu

Taxe de drum în Germania

Germania utilizeaza in prezent sistemul de plata a taxelor de drum Maut System. Acest sistem de plata electronic poate fi folosit si pentru plata taxelor de drum din Austria prin intermediul TOLL2GO, un sistem inter-operabil valabil pentru clientii UTA.

Cui se adreseaza/ categorii de vehicule Toate vehiculele care au greutatea începând cu 7,5 tone
Acoperire drumuri Autostrazi si drumuri express.
Tunele/ poduri Nu se aplică.
Tipul de sistem Maut: taxare pe kilometru parcurs, prin citire satelit.
Dispozitiv obligatoriu Nu
Categorii de utilizatori Înregistraţi şi neînregistraţi.
Opțiuni decontare pentru clientii inregistrati Sistem de plată Post-paid prin intermediul unui dispozitiv OBU, instalat intr-un service autorizat de catre Toll Collect.
Opțiuni decontare pentru clientii neinregistrati Pre-plata direct la terminale, cu cardul UTA.
Discounturi Nu se aplică.
Facturare Utilizatorii acestor servicii primesc o factură si un desfăşurător de la Toll Collect, iar UTA transmite un centralizator, cu valoarea totala a tranzactiilor.
TVA Nu se aplică.
Informatii suplimentare Pentru mai multe informatii, accesează site-ul www.toll-collect.de. Pentru înregistrare, specialiştii UTA vă stau la dispoziţie.

Taxe de drum în Norvegia

Clientii UTA care calatoresc in Norvegia au la dispozitie posibilitatea platii taxelor de drum cu ajutorul sistemului de plata Brobizz/EasyGo System. Guvernul norvegian a decis ca de la 1 ianuarie 2015, toate autovehiculele comerciale de peste 3,5 tone care circula pe drumurile publice din Norvegia trebuie sa fie dotate, in mod obligatoriu, cu un dispozitiv electronic special pentru inregistrarea taxelor de drum (toll tag).

Cui se adreseaza/ categorii de vehicule Vehiculele peste 3.5 tone.
Acoperire drumuri Drumurile publice.
Tunele/ poduri Majoritatea tunelurilor si a podurilor pot fi traversate platind direct cu cardul UTA sau dispozitivul AutoPass.
Tipul de sistem Taxare pe kilometru parcurs, prin citire dispozitiv la porti automate
Dispozitiv obligatoriu Da, OBU AutoPass
Categorii de utilizatori Inregistrati si neinregistrati.
Opțiuni decontare pentru clientii înregistrati Sistem de plata Post-pay cu ajutorul dispozitivului AutoPass on-board unit.
Discounturi -
Facturare -
TVA Nu se aplică

Taxe de drum în Suedia

Cui se adreseaza/ categorii de vehicule Tuturor vehiculelor mai mari de 12 tone. Autobuzele şi autocarele nu sunt supuse taxei.
Acoperire drumuri Toate categoriile de drum.
Tunele/ poduri -
Tipul de sistem Eurovinietă electronică
Dispozitiv obligatoriu Nu
Categorii de utilizatori Neînregistraţi.
Opțiuni decontare pentru clientii neinregistrati Sistem Pre-plata direct cu cardul UTA la punctele de vânzare. Clientii pot comanda eurovinieta din contul de client UTA Exclusive Section.
Discounturi Nu se aplică
Facturare Utilizatorii acestor servicii vor primi o factura fiscala direct de la AGES si un centralizator sau o informare de plata de la UTA.
TVA Nu se aplică
Informatii suplimentare Pentru mai multe informatii vizitati site-ul www.ages.de

Taxe de drum în Danemarca

Cui se adreseaza/ categorii de vehicule Tututor vehiculelor mai mari de 12 tone, exceptând autobuzele şi autocarele.
Acoperire drumuri Toate categoriile de drum.
Tunele/ poduri Clientii ce traverseaza the Great Belt sau Podul Oresund pot plati direct cu cardul UTA.
Tipul de sistem Eurovinietă
Dispozitiv obligatoriu Nu
Categorii de utilizatori Neînregistrați
Opțiuni decontare pentru clientii neinregistrati Sistem Pre-plată direct cu cardul UTA.
Discounturi Nu se aplică
Facturare Prin factura UTA
TVA Nu se aplică
Informatii suplimentare Pentru mai multe informații vizitați site-ul www.ages.de

Taxe de drum în Olanda

Cui se adreseaza/ categorii de vehicule Tuturor vehiculelor mai mari de 12 tone. Autobuzele şi autocarele nu sunt supuse taxei.
Acoperire drumuri Toate categoriile de drum.
Tunele/ poduri Plata taxei pentru tunelului Westerschelde poate fi efectuata direct cu cardul UTA.
Tipul de sistem Eurovinietă electronică
Dispozitiv obligatoriu Nu
Categorii de utilizatori Neînregistraţi.
Opțiuni decontare pentru clientii neinregistrati Sistem Pre-plata direct cu cardul UTA la punctele de vânzare. Clientii pot comanda eurovinieta din contul de client UTA Exclusive Section.
Discounturi Nu se aplică
Facturare Utilizatorii acestor servicii vor primi o factura fiscala direct de la AGES si un centralizator sau o informare de plata de la UTA.
TVA Nu se aplică
Informatii suplimentare Pentru mai multe informații vizitați site-ul www.ages.de

Taxe de drum în Belgia

Cui se adreseaza/ categorii de vehicule Tuturor vehiculelor mai mari de 12 tone până la data de 1 aprilie 2016. După această dată, toate vehiculele de peste 3,5 tone vor fi taxate prin noul sistem de taxare pe întreaga rețea de autostrăzi belgiene.
Acoperire drumuri Toate categoriile de drum.
Tunele/ poduri Tunelul Liefkenshoek din Belgia
Tipul de sistem E-vignette până pe 16 aprilie 2016. După această dată, intră în vigoare sistemul Viapass.
Dispozitiv obligatoriu Da, după 16 aprilie 2016
Categorii de utilizatori Înregistrați, începând cu 16 aprilie 2016
Opțiuni decontare pentru clientii neinregistrati Sistem Pre-plata direct cu cardul UTA. Eurovinieta electronică poate fi achiziționată la centrele emitente cunoscute (benzinării) pentru o zi, o săptămână, o lună sau un an, prin intermediul cardului UTA
Discounturi Nu se aplică.
Facturare Utilizatorii Eurovinietei vor primi o factura fiscala direct de la AGES si un centralizator sau o informare de plata de la UTA.
TVA Nu se aplică

Taxe de drum în Marea Britanie

Incepand cu 1 aprilie 2014 se aplica un sistem de taxare tip vigneta. Plata se poate face direct cu cardul UTA pe portalul https://www.gov.uk/hgv-levy

Cui se adreseaza/ categorii de vehicule Vehiculele cu o greutate mai mare de 12 tone
Acoperire drumuri Toată reţeaua de drumuri naţionale
Tunele/ poduri Tunelul Dartford şi Podul Reginei. Eurotunnel cu rezervare prealabilă.
Tipul de sistem Vignetă electronică
Dispozitiv obligatoriu Nu se aplică
Categorii de utilizatori Inregistraţi şi neînregistraţi
Opțiuni decontare Sistem Pre-plată direct cu cardul UTA înainte de a intra în ţară, prin Nothgate
Discounturi Reduceri pentru vignete achizitionate saptamanal/lunar/anual.
Facturare Clientii primesc o factura fiscala de la UTA
TVA Nu se aplică

Taxe de drum în Portugalia

Cui se adreseaza/ categorii de vehicule Toate categoriile de vehicule.
Acoperire drumuri Toate autostrazile.
Tunele/ poduri Nu se aplică
Tipul de sistem Sistem de taxare pe kilometru parcurs, prin utilizarea unei tehnologii de tip hibrid intr-un singur dispozitiv InterRoute Plus (satelit si microunde).
Dispozitiv obligatoriu Nu
Categorii de utilizatori Inregistrati
Opțiuni decontare pentru clientii inregistrati Post-plată pentru vehiculele de peste 3,5t, prin UTA Multibox®.
Discounturi -
Facturare Clientii primesc o factura fiscala de la UTA.
TVA 23% aplicat taxelor de drum platite. TVA-ul poate fi recuperat prin UTA, cu ajutorul partenerului Nikosax.

Taxe de drum în Spania

Cui se adreseaza/ categorii de vehicule Toate categoriile de vehicule
Acoperire drumuri Toate autostrăzile
Tunele/ poduri Nu se aplică
Tipul de sistem Sistem de taxare pe kilometru parcurs
Dispozitiv obligatoriu Nu
Categorii de utilizatori Înregistraţi
Opțiuni decontare pentru clientii inregistrati Post-plată pentru vehiculele de peste 3,5 tone, prin UTA Multibox® On Board Unit.
Discounturi Da
Facturare Clienţii primesc o factura fiscala de la UTA
TVA 21 % aplicat taxelor de drum platite. TVA-ul poate fi recuperat prin UTA, cu ajutorul partenerului Nikosax.
Informatii suplimentare Formular cerere UTA Multibox®

Taxe de drum în Franţa

Cui se adreseaza/ categorii de vehicule Toate categoriile de vehicule cu o greutate de peste 3,5 tone
Acoperire drumuri Toate autostrazile.
Tunele/ poduri Taxele aferente podurilor Frejus si Mont Blanc pot fi platite direct cu cardul UTA sau folosind cardul Frejus - cu ajutorul caruia beneficiati de reduceri.
Tipul de sistem Sistem de taxare pe kilometru parcurs
Dispozitiv obligatoriu Nu
Categorii de utilizatori Clienti inregistrati si ne-inregistrati
Opțiuni decontare pentru clientii inregistrati Sistem de plata post-pay pentru toate vehiculele peste 3,5 tone, cu ajutorul dispozitivului UTA MultiBox.
Opțiuni decontare pentru clientii neinregistrati -
Discounturi Clientii care utilizeaza sistemul de plata UTA Multibox® pot obtine reduceri in functie de valorile platite pentru taxele de drum din Franta.
Facturare Utilizatorii acestor servicii vor primi o factura fiscala de la UTA.
TVA 20 % aplicat taxelor de drum platite. TVA-ul poate fi recuperat prin UTA, cu ajutorul partenerului Nikosax.
Informatii suplimentare Formular cerere UTA Multibox®
Harta cu drumurile taxabile din Franta

Taxe de drum în Italia

Cui se adreseaza/ categorii de vehicule Toate categoriile de vehicule.
Acoperire drumuri Toate autostrazile, cu exceptia unor autostrazi din Sicilia.
Tipul de sistem Frejus si Mont Blanc pot fi platite direct cu cardul UTA sau folosind cardul Frejus - cu ajutorul caruia beneficiezi de reduceri.
Dispozitiv obligatoriu ViaCard sau Telepass: sistem de taxare pe kilometru parcurs, prin citire card/dispozitiv la porti automate.
Categorii de utilizatori Nu se aplică
Opțiuni decontare pentru clientii inregistrati Sistem de taxare de tip Post-pay cu ViaCard sau Telepass.
Opțiuni decontare pentru clientii neinregistrati Cash sau card bancar
Discounturi Poţi deveni membru al CONSORZIO UTA 2000 și beneficiezi de reduceri atractive la taxele de drum din Italia.
Facturare Utilizatorii acestor servicii vor primi o factura fiscala direct de la UTA si un centralizator sau o informare de plata de la UTA.
TVA 22 % aplicat taxelor de drum platite. TVA-ul poate fi recuperat prin UTA, cu ajutorul partenerului Nikosax.

Taxe de drum în Elvetia

Cui se adreseaza/ categorii de vehicule Toate categoriile de vehicule mai mari de 3,5 tone.
Acoperire drumuri Toate categoriile de drum.
Tunele/ poduri Nu
Tipul de sistem LSVA: sistem de taxare pe kilometru parcurs
Dispozitiv obligatoriu Nu
Categorii de utilizatori Inregistrati.
Opțiuni decontare pentru clientii inregistrati Utilizatorii inregistrati in sistem post-pay pot plăti direct cu cardul UTA la biroul vamal elvetian.
Opțiuni decontare pentru clientii neinregistrati Utilizatorii neînregistraţi îşi pot înregistra vehiculul la biroul vamal de la intrarea în Elveţia, unde depun formularul LSVA împreună cu documentele.
Discounturi Nu se aplică.
Facturare Clienţii primesc o factură fiscală de la Eidgenössische Zollverwaltung si o informare de plata de la UTA
TVA Nu se aplică.

Taxe de drum în Austria

Cui se adreseaza/ categorii de vehicule Toate vehiculele mai mari de 3,5 tone. Vehiculele până în 3,5 tone trebuie să achiziționeze vignete.
Acoperire drumuri Toate autostrazile.
Tunele/ poduri Majoritatea tunelelor pot fi plătite prin sistemul GO-Maut.
Tipul de sistem GO-Maut: taxare pe kilometru parcurs, prin citire dispozitiv la porți automate.
Dispozitiv obligatoriu Da
Categorii de utilizatori Clienti inregistrati si ne-inregistrati
Opțiuni decontare pentru clientii inregistrati Sistem de taxare post-pay cu posibilitatea instalării dispozitivului Go-Box.
Acesta poate fi obținut de la orice punct Go-Maut. Dispozitivul este gratuit, însă este necesară plata unui depozit de 5 €. Prin utilizarea acestei proceduri este posibilă achitarea retroactivă a taxelor pentru camioane în Austria. Alege UTA ca partener de facturare iar tranzacțiile de achitare a taxelor vor fi indicate strucurat în documentele de facturare.

Sistem de taxare pre-pay recomandat pentru trecerile sporadice prin Austria. Utilizând această procedură, poți achitara taxele GO-Box prin încărcarea cu fonduri în avans, prin intermediul sistemului UTA. Dispozitivul Go-Box poate fi incarcat cu pana la 400 €.
Opțiuni decontare pentru clientii neinregistrati -
Discounturi Nu se aplică.
Facturare Utilizatorii sistemului GO-Maut primesc o factura prin intermediul UTA. Aceasta va include si tranzactiile cu carburant efectuate in Austria.
TVA 20% aplicat taxelor de drum platite. TVA-ul poate fi recuperat prin UTA, prin intermediul partenerului Nikosax.
Informatii suplimentare Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul www.go-maut.at

Taxe de drum în Belarus

Cui se adreseaza/ categorii de vehicule Tututor vehiculelor.
Acoperire drumuri Autostrazile M1/E30.
Tunele/ poduri -
Tipul de sistem Taxa de drum per kilometru.
Dispozitiv obligatoriu BellToll
Categorii de utilizatori -
Opțiuni decontare pentru clientii inregistrati Dispozitivul de plata electronic OBU este obligatoriu, in sistem de pre-pay si post pay. UTA este prima şi, până în prezent, singura companie care oferă posibilitatea achitării taxelor din sistemul BelToll prin intermediul OBU în procedura post-pay.
Opțiuni decontare pentru clientii neinregistrati Nu se aplică.
Discounturi Nu se aplică.
Facturare Clientii vor primi o factura fiscala direct de la Belavtostrada si o instiintare de plata de la UTA.
TVA Nu se aplică.
Informatii suplimentare Pentru informatii suplimentare, acceseaza www.beltoll.by

Taxe de drum în Slovacia

Cui se adreseaza/ categorii de vehicule Toate categoriile de vehicule
Acoperire drumuri Toate autostrazile si drumurile express.
Tunele/ poduri Nu se aplică.
Tipul de sistem Taxare pe kilometru parcurs, prin citire dispozitiv la porti automate.
Dispozitiv obligatoriu Vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone trebuie sa achizitioneze dispozitivul de plata electronica SkyToll OBU. Masinile pana in 3,5 tone e necesar sa achizitioneze vignete, care pot fi obtinute la statiile UTA.
Categorii de utilizatori Clienti inregistrati, cu masini mai mai de 3,5 tone; clienti neinregistrati cu masini mai mici de 3,5 tone.
Opțiuni decontare pentru clientii inregistrati Sistem de taxare post-plata cu posibilitatea instalarii dispozitivului SkyToll. Acesta poate fi obtinut de la orice punct de plata a taxei; este nevoie insa sa va inregistrati in prealabil. Dispozitivul are un cost de 50 Euro - plata se poate face doar cash sau card bancar. In termen de 30 de zile de la data cumpararii, aparatul trebuie instalat definitiv intr-un service autorizat. Costul instalarii este 111.90 (fara TVA).
Opțiuni decontare pentru clientii neinregistrati Sistem de taxare pre-plata - recomandat pentru trecerile sporadice prin Slovacia. Dispozitivul SkyToll se poate achizitiona de la orice punct de distributie sau de contact, costul sau este de 50 Euro - plata se poate face doar cash sau card bancar. Dupa achizitionare, dispozitivul poate fi incarcat direct cu cardul UTA, cu valoarea minima de 50 Euro.
Discounturi Nu se aplică.
Facturare Utilizatorii sistemului SkyToll primesc o factura fiscala de la NDS si o informare de plata de la UTA.
TVA 20% tva se poate recupera prin intermediu partenerului Nikosax.
Informatii suplimentare Pentru mai multe detalii vizitati site-ul www.emyto.sk

Taxe de drum în Ungaria

Cui se adreseaza/ categorii de vehicule Toate categoriile de vehicule, mai mari de 3,5 tone.
Acoperire drumuri Autostrazi si cateva drumuri nationale.
Tunele/ poduri Nu se aplică.
Tipul de sistem HU-GO, un sistem ce utilizeaza tehnologia GPS pe baza distantei parcurse sau tichet de transit.
Dispozitiv obligatoriu Nu
Categorii de utilizatori Clienti inregistrati sau neinregistrati in sistemul Hu-Go.
Opțiuni decontare pentru clientii inregistrati Sistem de tip pre-plata prin tichete de tranzit sau sistem OBU instalat la bordul masinii. Va puteti inregistra pe site-ul Hu-go.hu si acolo puteti incarca contul dvs, astfel contul va fi debitat la fiecare traversare. Aparatele de tip OBU pot fi obtinute de la contractorii recomandati de autoritatile maghiare.
Opțiuni decontare pentru clientii neinregistrati Tichet de tranzit/pre-plata direct cu cardul UTA, la statiile UTA sau direct la partenerii UTA de la granite.
Discounturi Nu se aplică.
Facturare Clientii primesc o factura fiscala de la UTA.
TVA 27% cota TVA aplicat taxelor de drum platite. TVA-ul poate fi recuperat prin UTA, cu ajutorul partenerului Nikosax.
Informatii suplimentare Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul www.hu-go.hu

Taxe de drum în Bulgaria

Cui se adresează/ categorii de vehicule Toate vehiculele
Acoperire drumuri Autostrăzi şi drumuri principale
Tunele/ poduri Podul Vidin – Calafat
Tipul de sistem Vinietă
Dispozitiv obligatoriu Nu
Categorii de utilizatori Nu se aplică.
Optiuni plată pentru clienții inregistrați Nu se aplică.
Opțiuni decontare pentru clienții neînregistrați Pre-plată cu ajutorul cardului UTA. Vignetele pot fi achiziționate cu cardul UTA la statiile partenere.
Discounturi Nu se aplică.
Facturare O factură pentru toate serviciile UTA, în lei sau euro
TVA Nu se aplică.

Taxe de drum în România

Camioanele și autoturismele care folosesc rețeaua de drumuri naționale românești trebuie să utilizeze vinieta electronică (rovinieta). Prețul rovinietei se bazează pe durata șederii în România.

Cui se adresează/ categorii de vehicule Tuturor vehiculelor mai mari de 12 tone
Acoperire drumuri Toate categoriile de drum
Tunele/ poduri Nu se aplică.
Tipul de sistem Rovinietă
Dispozitiv obligatoriu Nu
Categorii de utilizatori Nu se aplică.
Optiuni plată pentru clienții inregistrați Nu se aplică.
Opțiuni decontare pentru clienții neînregistrați Pre-plată cu ajutorul cardului UTA. Vignetele pot fi achiziționate cu cardul UTA la statiile partenere din România.
Discounturi Nu se aplică.
Facturare O factură pentru toate serviciile UTA, în lei sau euro
TVA 19%

Taxe de drum în Luxemburg

Cui se adresează/ categorii de vehicule Tuturor vehiculelor mai mari de 12 tone. Autobuzele şi autocarele nu sunt supuse taxei.
Acoperire drumuri Toate categoriile de drum
Tunele/ poduri Nu se aplică.
Tipul de sistem Euroinietă electronică
Dispozitiv obligatoriu Nu
Categorii de utilizatori Nu se aplică.
Optiuni plată pentru clienții inregistrați Neînregistraţi.
Opțiuni decontare pentru clienții neînregistrați Sistem Pre-plata direct cu cardul UTA la punctele de vânzare. Clientii pot comanda eurovinieta din contul de client UTA Exclusive Section.
Discounturi Nu se aplică.
Facturare Utilizatorii acestor servicii vor primi o factura fiscala direct de la AGES si un centralizator sau o informare de plata de la UTA.
TVA Nu se aplică.
Informații suplimentare Pentru mai multe informații, vizitati site-ul www.ages.de

Taxe de drum în Slovenia

Cui se adresează/ categorii de vehicule Toate categoriile de vehicule.
Acoperire drumuri Toate autostrazile si drumurile express
Tunele/ poduri Nu se aplică.
Tipul de sistem Sistem de taxare pe kilometru parcurs
Dispozitiv obligatoriu Nu
Categorii de utilizatori Clienţi înregistaţi şi neînregistraţi.
Optiuni plată pentru clienții inregistrați Sistem de taxare post-plata cu DARS Card Transporter. Acesta poate fi încărcat cu cardul UTA.
Opțiuni decontare pentru clienții neînregistrați -
Discounturi Da
Facturare Clientii primesc o factura fiscala de la UTA
TVA 22% aplicat taxelor de drum platite.TVA-ul poate fi recuperat prin Nikosax, partenerul UTA.

Taxe de drum în Letonia

Cui se adresează/ categorii de vehicule Vehiculele cu o greutate începând de la 3,5 tone, exceptând autocarele.
Acoperire drumuri Autostrăzi
Tunele/ poduri Nu se aplică.
Tipul de sistem Vignetă şi vignetă electronică
Dispozitiv obligatoriu Nu
Categorii de utilizatori -
Vinieta se poate obține la stațiile de servicii STATOIL selectate, prin intermediul Cardului UTA FULL Service. -
Discounturi -
Facturare -
TVA Nu se aplică.
Informații suplimentare Pentru mai multe informații, vizitati site-ul www.lvvignette.eu

Call-Center UTA

Ne poți contacta zilnic, de Luni până Vineri, între orele 9:00 – 18:00.

+40 213 065 900

Blocare Card

Ai pierdut un card? Sună la Serviciul de Blocare, disponibil 24 din 24.

+40 213 065 955

Pană sau situații de urgență:

Noi te ajutăm 24 din 24.

+40 264 207 923

Mercedes-Benz 24h Service

Sună la Serviciul de Asistență în caz de pană sau avarie.

+40 745 232 424