Call-Center +40 213 065 900
Blocare Card +40 213 065 955  
Pană sau situații de urgență  +40 264 207 923

În aproape toate țările europene, societățile comerciale pot solicita rambursarea TVA-ului plătit la bunuri și/sau servicii achiziționate, precum și recuperarea accizei pe motorină. Totuși, în mare parte, pentru această procedură sunt necesare o serie de formalități. Prin intermediul serviciului UTA de rambursare TVA economisești timp și bani!

Cum este rambursat TVA-ul?

UTA îți pune la dispoziție un serviciu transparent și complet pentru recuperarea TVA-ului din toate țările europene. Deoarece pot exista bariere lingvistice sau portaluri electronice care pot complica procesul de rambursare, reprezentanții UTA se ocupă de toate formalitățile necesare. La cerere, partenerul nostru pentru rambursarea TVA-ului va completa cererea către autoritățile fiscale competente, în limba oficială a țării respective. Astfel, economisești timp prețios, eviți procedurile complexe care consumă timp și ești scutit de eforturi administrative.

Pentru ce tipuri de recuperare a taxelor poți să optezi?

În funcție de timpul și de nevoile tale financiare îți putem oferi trei tipuri de rambursări ale taxei pe valoare adăugată.

 • Rambursarea TVA standard – dacă timpul și banii nu sunt o problemă pentru tine, poți opta pentru procesul normal de recuperare a taxei pe valoare adăugată care poate dura până la 12 luni.

Dacă nu dorești să aștepți atât de mult, ai două posibilități care te vor ajuta să obții mult mai repede sumele TVA ce trebuie returnate:

 • Rambursare TVA cu Dată Scadentă* - în acest caz suma relevantă va fi creditată în 30 de zile de la sfârșitul trimestrului.
 • Rambursare TVA rapidă* - în acest caz suma relevantă va fi creditată deja în următoarea factură UTA.

* în schimbul unei taxe modice de operare

După procesarea solicitării tale de către autoritatea fiscală corespunzătoare, suma TVA rambursată va fi creditată automat pe factura ta UTA.

Beneficii suplimentare:

 • Ne ocupăm de cererea ta de rambursare TVA
 • În cazul Rambursării TVA rapide, creditul imediat al sumelor TVA ce trebuie rambursate legate de facturile emise de alte companii (dacă este cazul), după primirea de către partenerul nostru de servicii.
 • Verificăm voucherele tale și informările de analiză fiscală și transmitem o obiecție scrisă, dacă este cazul.
 • Nu mai trebuie să colectezi, să întocmești sau să trimiți voucherele UTA, nici să introduci datele în portalul online.
 • Disponibilitatea timpurie a sumelor TVA care trebuie rambursate și, deci, lichiditate îmbunătățită – conform tipurilor de rambursare amintite anterior.

 

Întrebări frecvente

 • Care este cota TVA din fiecare ţară UE?
  Cota TVA: ?
   
 • Cum vei colabora cu UTA?

  Vei semna un contract prin care vei oferi dreptul companiei UTA să te asiste/reprezinte în procesul de recuperare a TVA.

 • Cât poți economisi cu ajutorul UTA?

  Economiile pe care le poți face cu ajutorul UTA sunt considerabile. Pentru o estimare de costuri adresează-te unui reprezentant din cea mai apropiată filială.

 • Descoperă aplicația pentru mobil!

  Descarcă aplicația mobilă UTA pentru iPhone sau Android și bucură-te de acces permanent la Harta completă a stațiilor UTA. De asemenea, prin aplicația mobilă primești noutăți despre taxele de drum din Europa.

   
   

Call-Center UTA

Ne poți contacta zilnic, de Luni până Vineri, între orele 9:00 – 18:00.

+40 213 065 900

Blocare Card

Ai pierdut un card? Sună la Serviciul de Blocare, disponibil 24 din 24.

+40 213 065 955

Pană sau situații de urgență:

Noi te ajutăm 24 din 24.

+40 264 207 923

Mercedes-Benz 24h Service

Sună la Serviciul de Asistență în caz de pană sau avarie.

+40 745 232 424