Call-Center +40 213 065 900
Blocare Card +40 213 065 955  
Pană sau situații de urgență  +40 264 207 923

Cu UTA circuli fără graniţe pe întregul teritoriu al Republicii CeheVă rugăm să reţineţi: Datorită noului sistem de taxare electronică, noua unitate de bord va fi necesară începând cu 1 decembrie. UTA vă oferă tot suportul necesar comandării noului dispozitiv de taxare electronică. Mai jos găsiţi informaţii suplimentare.În Republica Cehă, toate autostrăzile, șoselele și drumurile principale sunt de „primă categorie” pentru vehiculele cu greutatea totală mai mare de 3.5 tone, supuse taxării rutiere. Taxa de drum este percepută pe baza kilometrilor parcurși, a numărului de axe, tonajului și a clasei de emisii.

În Republica Cehă, există numeroase staţii sau puncte de distribuţie (deseori în apropierea frontierei) precum și puncte de contact unde utilizatorii unităţii de bord „PREMID” pot găsi o gamă largă de servicii.

Pentru autovehiculele ≤ 3.5 t (cu excepţia motocicletelor și a tricicletelor), vigneta este obligatorie pentru întreaga reţea rutieră. Secţiunile fără taxă pot fi găsite în special în jurul orașelor mari și sunt deseori marcate cu pictograme corespunzătoare.

În plus, primii kilometri de pe șoselele D2, D5 și D8 după traversarea graniţei sunt, de asemenea, fără taxă, oferind șoferilor ocazia de a se echipa la cel mai apropiat punct de distribuţie sau de acceptare.


Noul sistem de taxare prin satelit va fi lansat la 1 decembrie 2019

Consorţiul CzechToll/SkyToll va fi noul operator al sistemului ceh de taxare începând cu 1 decembrie 2019. Acest lucru obligă casele de expediţie și transportatorii de mârfuri să înlocuiască unitatea de bord actuală (OBU) cu una nouă. Drept urmare, dispozitivele existente nu vor mai funcţiona începând cu luna decembrie.

În calitate de partener de încredere, UTA vă ajută să vă înregistraţi și să comandaţi noua unitate de bord.

Economisește timp cu UTA!


  • Ce avantaje aveţi cu UTA

    • UTA vă oferă un serviciu complet și complex și se ocupă de administrarea intregului proces.

    • Nu este necesară înregistrarea prealabilă.

    • Puteţi comanda noua unitate de bord începând cu jumătatea lunii septembrie 2019.


UTA vă va înregistra vehiculele gratuit până la 30 noiembrie 2019

Cu ajutorul portalului UTA Toll CZ, veţi putea plasa ușor și rapid comanda pentru unitatea portabilă și veţi economisi timp preţios.

Clienţii UTA Toll din Republica Cehă vor primi pe email datele de acces pentru noul portal UTA Toll CZ. Datele din înregistrările existente la UTA pentru taxa din Republica Cehă vor fi importate în portalul UTA Toll CZ și trebuie doar verificate, iar dacă este necesar, modificate de către dumneavoastră. În plus, acolo puteţi încărca inclusiv documentele necesare.

În calitate de client nou pentru taxa din Republica Cehă, veţi primi datele de acces după returnarea formularului de înregistrare UTA Toll CZ.

Formular de înregistrare UTA Toll CZ

Nu sunteţi client UTA? Nicio problemă, trebuie doar să completaţi formularul și să solicitaţi o ofertă.

Solicitaţi oferta acum!

Tot ce trebuie să știţi

Pentru dumneavoastră, am rezumat cele mai importante întrebări și informaţii în FAQ.

Descarcă FAQ

Taxa va fi totuși percepută până la 1 decembrie 2019.

Taxele de drum sunt colectate cu ajutorul unui sistem deschis al portalelor de taxare rutieră și tehnologiei DSRC. O unitate portabilă este obligatorie în cadrul sistemului electronic pentru vehiculele cu o greutate totală de > 3.5 t.

Sistemul de vignetă se aplică doar vehiculelor ≤ 3.5 t: pentru achiziţionarea vignetei, taxa se plătește în avans. Suma taxei de drum depinde de perioada de valabilitate.


Soluţiile taxei de drum UTA pentru Republica Cehă

Selectaţi mijlocul de taxare corespunzător nevoilor dumneavoastră

vehicule cu greutatea totală > 3.5 t Dispozitivul PREMID
vehicule cu greutatea totala ≤ 3.5 t Vignetă
Card UTA*

*Verifică punctele de acceptare ale cardurilor UTA! Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi.Cum pot obţine dispozitivul de bord PREMID?

Metoda pre-plătită:

Veţi putea achiziţiona dispozitivul de bord PREMID direct la punctul PREMID, folosind cardul UTA. Prezentaţi cardul UTA pentru a achiziţiona și a încărca dispozitivul de taxare.

Metoda cu taxare ulterioară:

Simplu și convenabil. Dispozitivul de bord poate fi comandat prin UTA și ulterior vi se va emite factura. Asta înseamnă că nu trebuie să pierdeţi timp și să cheltuiţi creditul rămas pe cardul UTA. Aveţi opţiunea de a primi dispozitivul PREMID direct sau de a-l ridica personal de la punctul PREMID.

Către secţiunea exclusivă UTA

Cum pot obţine vigneta?

Cumpărarea unei viniete:

Multe dintre staţiile de carburant partenere acceptă cardul UTA pentru achiziţionarea vignetelor.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi.

 

Serviciul UTA de taxare rutieră din Republica Cehă

Serviciul nostru de taxare rutieră vă ușurează călătoriile

Cu UTA în calitate de partener competent, călătoria dumneavoastră către și în Republica Cehă va fi una ușoară! Pentru utilizatorii unei unităţi de bord, UTA oferă atât metoda de plată în avans cât și cea de plată ulterioară. Prin selectarea metodei de plată ulterioare, beneficiaţi de plata convenabilă, fără numerar, a taxelor rutiere prin intermediul facturii emise de către UTA. Vignetele pentru vehiculele de până la 3.5 t pot fi achiziţionate și de la majoritatea staţiilor de carburant partenere!

Acest lucru vă permite să fiţi întotdeauna flexibili!Call-Center UTA

Ne poți contacta zilnic, de Luni până Vineri, între orele 9:00 – 18:00.

+40 213 065 900

Blocare Card

Ai pierdut un card? Sună la Serviciul de Blocare, disponibil 24 din 24.

+40 213 065 955

Pană sau situații de urgență:

Noi te ajutăm 24 din 24.

+40 264 207 923

Mercedes-Benz 24h Service

Sună la Serviciul de Asistență în caz de pană sau avarie.

+40 745 232 424