Call-Center +40 213 065 900
Blocare Card +40 213 065 955  
Pană sau situații de urgență  +40 264 207 923

UTA isi informeaza clientii despre modificari in sistemele de taxe de drum in Belgia si Polonia

Articol adăugat la : 07.07.2017


UTA isi informeaza clientii despre modificari in sistemele de taxe de drum in Belgia si Polonia

Belgia implementeaza de la 1 iulie 2017 modificari in taxele de drum per kilometru parcurs, obligatorii pentru toate vehiculele cu o greutate de peste 3.5 tone. 

Este vorba de o ajustare a tarifelor cu Indicele Prețurilor de Consum, așa cum este stipulat în prevederile legale belgiene. Regiunile Flandra și Bruxelles vor implementa indexarea; Valonia a decis să nu facă acest lucru în 2017.
In plus, reteaua acoperita de sistemul Viapass (sistemul belgian de sosele cu taxare) se extinde, adaugandu-i-se 33 de kilometri de sosele in regiunea Wallonia.
O lista completa a noilor taxe per kilometru poate fi gasita aici.

Tot din aceasta luna, incepand cu data de 9 iulie, reteaua de sosele cu taxare din Polonia, ViaToll, se extinde cu inca 360 km. Soselele nou adaugate in reteaua ViaToll includ aproximativ 25 de kilometri de autostrazi si aproximativ 330 kilometri de drumuri nationale. 

Este vorba in principal de portiuni de drum care conecteaza nodurile Bialystock - Varsovia si Poznan: respectiv portiuni din autostrazile S8 (aproximativ 16 km) si S19 (9km), si din drumurile nationale 24 (53 km), 50 (136 km) si 92 (145 km).
Astfel, reteaua ViaToll se mareste cu aproximativ 10%, acoperind in total 3.600 kilometri.

Schimbarile au fost deja actualizate in toate aplicatiile UTA, atat in programele de gestiune de flote, cat si in solutiile pentru optimizarea rutelor.

UTA ofera clientilor sai cel mai avansat nivel de interoperabilitate pentru plata taxelor de drum la nivel european, punand la dispozitia transportatorilor o gama de solutii de plata si de OBU (aparate la bord) care acopera marea majoritate a rutelor europene.

„Clienții UTA au deja posibilitatea de a alege intre aparatul interoperabil UTA MultiBox®, care poate fi folosit pentru taxele de drum din Franța, Spania, Portugalia și Belgia sau soluția Telepass EU pentru Franța, Spania, Portugalia și Italia, precum și Polonia (A4). In Scandinavia, solutia mai avantajoasa este aparatul BroBizz®, care acoperă tunele, feriboturi și sosele în Norvegia, dar si poduri in Danemarca si Suedia. Pe măsură ce Uniunea Europeană avanseaza catre un sistem de taxe de drum centralizat, UTA va oferi clientilor sai o solutie EETS, prevazuta a fi lansata chiar in cursul acestui an”, a declarat Iulian Alexe, Country Manager UTA Romania.

UTA este unul dintre cei mai mari furnizori europeni de carduri de combustibil si solutii full-service pentru transportatorii de mărfuri și pasageri, asigurand solutii pentru plata taxelor de drum, servicii conexe (reparații auto, asistență de urgență și tractare etc), rambursarea de TVA și accize la motorină, prin care companiile de transport își optimizează fluxul de numerar. UTA servește în prezent peste 89.000 de companii client și a emis mai mult de 1 milion de carduri și alte sisteme de decontare, pentru care asigură o rețea de acceptare foarte largă, cu stații de alimentare echipate corespunzător pentru camioane, în toată Europa.

Despre UNION TANK Eckstein

UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) este unul dintre principalii furnizori de carduri de combustibil şi de servicii din Europa. Clienții comerciali pot folosi sistemul de carduri UTA pentru a alimenta fără numerar într-o rețea multi-brand de peste 54.000 de staţii din 40 de ţări europene, şi pentru diverse alte servicii. Acestea includ achitarea taxelor de drum, reparații auto, asistenţă de urgență și tractare, precum şi restituirea TVA și a accizelor pe combustibil. Compania, fondată în 1963 de către Heinrich Eckstein, are ca acționar majoritar grupul Edenred SA (51%). Familiile fondatoare Eckstein şi van Dedem dețin 34%, iar Daimler AG un procent de 15 %. Sediul central se află în Kleinostheim/Main. Cei circa 400 de angajați ai grupului UTA generează o cifră de afaceri anuală de aproape 2,6 miliarde Euro. UTA a fost desemnată şi aleasă zece ani consecutiv ca unul dintre furnizorii cu cele mai bune servicii și cea mai bună orientare spre clienți din Germania de către agenţia de rating ServiceRating, de către Institute for Market-Oriented Management (IMU) din Mannheim, de către institutul de cercetare de piață YouGov şi de către publicația economică „Handelsblatt“.

Aflati mai multe detalii aici.

1 din 4

Vezi toate articolele

Call-Center UTA

Ne poți contacta zilnic, de Luni până Vineri, între orele 9:00 – 18:00.

+40 213 065 900

Blocare Card

Ai pierdut un card? Sună la Serviciul de Blocare, disponibil 24 din 24.

+40 213 065 955

Pană sau situații de urgență:

Noi te ajutăm 24 din 24.

+40 264 207 923

Mercedes-Benz 24h Service

Sună la Serviciul de Asistență în caz de pană sau avarie.

+40 745 232 424