Call-Center +40 213 065 900
Blocare Card +40 213 065 955  
Pană sau situații de urgență  +40 264 207 923

UTA One® , primul dispozitiv pentru decontarea pan-europeană a taxelor de drum (EETS) pentru transportatori

Articol adăugat la : 18.04.2018


UTA One® , primul dispozitiv pentru decontarea pan-europeană a taxelor de drum (EETS) pentru transportatori

București – 18 aprilie 2018. UTA, unul dintre cei mai mari furnizori europeni de carduri de combustibil și servicii pentru transportatori și flote auto, a lansat UTA One®, prima soluție interoperabilă care integrează diferitele sisteme de plată a taxelor de drum din Europa.

UTA One® este o premiera în domeniu în Europa: noua soluție are în prezent cea mai mare acoperire în Europa, iar taxele de drum pot fi decontate la nivel global în toate statele UE participante.

 

UTA One® este un dispozitiv de bord (OBU) pentru Serviciul Electronic European pentru Taxe de drum (EETS), un nou standard european la care se aliniază toate statele membre.

 

Pentru început, UTA One®  acopera opt sisteme de taxe de drum: Austria, Belgia, inclusiv tunelul Liefkenshoek, Franța, Italia, Polonia (A4), Portugalia și Spania.

In următoarea etapă, în a doua jumătate a anului 2018, Germania și ulterior alte tări europene (Cehia, Ungaria, Slovacia, Norvegia, Polonia și podul dintre Danemarca și Suedia (Øresund/Storebælt) vor fi conectate flexibil, în mod automat, prin update over-the-air.

 

Numărul de țări conectate va continua să crească pe măsură ce noi sisteme de taxe de drum se vor alinia la standardele EETS. Noua opțiune de update automat, împreuna cu integrarea tuturor tipurilor de tehnologii existente în sistemele de taxe de drum europene (GNSS și DSRC) fac din UTA One®  o soluție foarte adaptabilă în viitor.

În plus, dispozitivul UTA One®   oferă posibilitatea activarii și dezactivării contextelor privind taxa de drum în mod individual, precum și reduceri direct la operatorii taxelor de drum.

 

« Pentru a putea oferi clientilor nostri o solutie optimă pentru serviciile electronice interoperabile de taxe de drum (EETS), am testat în detaliu noua UTA One® inainte de lansarea pe piata“, explica Volker Huber, CEO-ul UTA. „În cadrul deplasărilor reale spre Strasbourg, Calais, Bruxelles, Aachen, Bozen, Innsbruck și Salzburg, soluția s-a dovedit fiabila de-a lungul a mii de kilometri »

 

UTA One®  aduce astfel o simplificare majoră în operațiunile transportatorilor europeni, care aveau până acum nevoie de cateva tipuri diferite de dispozitive la bord pentru a face față celor câteva zeci de sisteme de achitare a taxelor de drum existente în Europa.

Cu UTA One® , transportatorii vor putea circula liber în toată Europa, având asigurată decontarea automată a taxelor de drum  și emiterea unei singure facturi UTA.

14 din 16

Vezi toate articolele

Call-Center UTA

Ne poți contacta zilnic, de Luni până Vineri, între orele 9:00 – 18:00.

+40 213 065 900

Blocare Card

Ai pierdut un card? Sună la Serviciul de Blocare, disponibil 24 din 24.

+40 213 065 955

Pană sau situații de urgență:

Noi te ajutăm 24 din 24.

+40 264 207 923

Mercedes-Benz 24h Service

Sună la Serviciul de Asistență în caz de pană sau avarie.

+40 745 232 424