Call-Center +40 213 065 900
Blocare Card +40 213 065 955  
Pană sau situații de urgență  +40 264 207 923

Serviciul de taxare UTA este prezent acum și în Bulgaria

Articol adăugat la : 09.06.2020


Serviciul de taxare UTA este prezent acum și în Bulgaria

• Cardul UTA este acum acceptat pentru viniete electronice și rezervarea rutelor
• Rezervare flexibilă la fața locului, online și prin aplicația BGTOLL
• Soluțiile UTA de taxare rutieră sunt acum disponibile în 26 de țări europene

Kleinostheim, Germania/Burgas, Bulgaria - UTA, unul dintre furnizorii principali de carduri de combustibil și servicii din Europa, a adăugat încă o țară în portofoliul de taxe rutiere: cli-enții din Bulgaria pot beneficia acum de serviciul de taxare rutieră al UTA. Cardul UTA Full Service este acceptat pentru viniete electronice (pentru vehicule de până la 3,5 t) și pentru tichete de drum (pentru vehicule de peste 3,5 t și autobuze).

„Adăugând Bulgaria portofoliului nostru, UTA oferă acum servicii de taxare rutieră în douăzeci și șase de țări europene”, precizează Carsten Bettermann, Director General Ex-ecutiv al UTA. „Prin dezvoltarea continuă a amprentei serviciului nostru de mobilitate, putem fi alături de clienții noștri în mai multe locuri decât până acum.”

În Bulgaria, UTA oferă soluții de taxare rutieră pentru toate categoriile de vehicule, întrucât Cardul UTA Full Service permite viniete electronice pentru vehicule de până la 3,5 t și rezervarea rutelor pentru vehicule de peste 3,5 t. Există câteva opțiuni pentru procesarea taxei rutiere: vignetele pot fi obținute în punctele de vânzare locale, în terminale, online și prin aplicația BGTOLL. Plata se face prezentând cardul UTA Full Service sau prin introduc-erea datelor de pe card.

„Cardurile UTA oferă procesarea convenabilă a taxei rutiere, scutindu-i pe clienții noștri de o bună parte din efortul și timpul depuse”, spune Gabriel Moulènes, Director de Vânzări și Marketing al UTA. „Sunt mulțumit de faptul că acum putem oferi acest serviciu în Bulgaria, o țară importantă de tranzit pentru șoferii europeni.”

În Bulgaria există obligativitatea taxei rutiere pentru toate vehiculele pe autostrăzile și drumurile din prima categorie. În timp ce vehiculele ușoare trebuie să fie echipate cu viniete electronice, în funcție de durata de timp, pentru vehiculele grele și autobuze se aplică un sistem de taxare rutieră în funcție de rută. Utilizatorii pot alege între plata au-tomată a taxei rutiere, folosind un dispozitiv pentru taxa rutieră, și prelucrarea manuală, prin rezervarea rutei. Contravaloarea taxei pentru vehiculele grele depinde de categoria drumului, de numărul de axuri și de clasa de emisie a vehiculului.


Vezi toate articolele

Call-Center UTA

Ne poți contacta zilnic, de Luni până Vineri, între orele 9:00 – 18:00.

+40 213 065 900

Blocare Card

Ai pierdut un card? Sună la Serviciul de Blocare, disponibil 24 din 24.

+40 213 065 955

Pană sau situații de urgență:

Noi te ajutăm 24 din 24.

+40 264 207 923

Mercedes-Benz 24h Service

Sună la Serviciul de Asistență în caz de pană sau avarie.

+40 745 232 424